3 kebaikan kopi untuk tips nak kurus.

To all coffee lover. Nak kurus ? nak sihat? minum kopi.

Ringkasan article:

  • Coffee mempunyai antioxdidant
  • Coffee dapat mengurangkan kandungan gula didalam darah.
  • Coffee dapat meningkatkan kadar metallobisma badan

Coffee adalah salah satu sumber yang mempunyai antioxdidant dan dapat meningkatkan immune system badan. Antioxidant dari coffee ini dapat mengurangkan risiko pembentukan Cirrhosis of liver ( hati tercalar) dan kurangkan risiko serangan jantung .

Coffee jugak dapat mengurangkan kandungan gula didalam darah (baik untuk yang ada diabetik type 2).Cuba amalkan minum coffee tanpa gula. Mula-mula memang rasa agak pahit tapi bila dah biasa kita akan “appreciates” rasa pahit coffee , memang sedap/enak rasanya. Sebab tu jika kita tengok kenapa mat salleh mat salleh suka minum kopi tanpa gula, kerana mereka amat concern dengan kesihatan dan mereka tidak mahu hilang rasa sedap kopi terutama peminat-peminat esspresso. Untuk yang mahu kurus, banyak literature-literature, study-study yang menunjukan coffee dapat mengurangkan berat badan.

Caffiene dalam coffee dapat meningkatkan kadar metallobisma badan menyebabkan lemak dapat di bakar terutama bila diminum pre and post work-out.

Tips untuk yang selalu work-out . Jangan lupa minum coffee sebelum work-out (pre work-out) untuk boost metabolisma anda. Kalau rasa nak metabolisma masih lagi membakar lemak-lemak anda post work-out juga boleh minum coffee lagi ataupun minum susu.


Quote for the coffee lover”I think if I were a woman I’d wear coffee as a perfume.”

John William Van Druten (English playwright and theatre director),(1901–1957)