Makanan yang boleh menyembuh penyakit atau mengurangkan penyakit.

Assalamualaikum…buongiorno.

Muntjacc berkongsi bukan sahaja resepi-resepi yang enak dan baik untuk kesihatan. Kami juga akan berkongsi makanan yang boleh menyembuh penyakit atau mengurangkan penyakit (dengan izin Allah taala). Sebagai contoh :

Sumber makanan : carrot,pumpkin,rock melon,apricot. Mengandungi vitamin: Beta- carotene. Potensi untuk merawat/mengelak: beberapa jenis cancers

Sumber makanan : citrus fruit(lemon), green capsicum, brocoli, strawberi. Mengandungi vitamin: vitamin C. Potensi untuk merawat/mengelak: beberapa jenih cancers, penyakit jantung,arthritis.

Sumber makanan : olive oil, canola oil, nuts (kekacang), seeds, whole grains, sayura hijau. Mengandungi vitamin: vitamin E. Potensi untuk merawat/mengelak: beberapa jenih cancers,penyakit jantung,dementia (nyayuk ),cataracts.

Sumber makanan : brazil nuts,lean meat,ikan,telur,bijirin,,sayuran. Mengandungi vitamin: selenium. Potensi untuk merawat/mengelak: cancer paru-paru, cancer usus, cancer prostate, arthritis.

InshaAllah kita akan berkongsi lagi detail, makana,buahan,sayuran dan resepi-resepi untuk penyembuhan dalam post-post yang akan datang.